Septembar 30, 2020

Muftija i glavni imam u posjeti gradonačelniku Bihaća

Glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić je u pratnji muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića boravio u posjeti gradonačelniku Bihaća Šuhretu Fazliću i gradskoj upravi. Na sastanku je naglašena izuzetno dobra saradnja Muftijstva bihaćkog i Medžlisa IZ Bihać sa Gradskom upravom i gradonačelnicima općine i Grada Bihaća.

Muftija Kudić je čestitao gradonačelniku 760. godišnjicu Grada i zahvalio mu se na prijemu i na permanentnoj podršci koju pruža Islamskoj zajednici. Muftija je također predstavio novi projekat edukativnog centra Muftijstva bihaćkog koji će biti u funkciji u zgradi Muftijstva nakon njegove adaptacije koja će početi iza mjeseca ramazana. Istakao je spremnost da Islamska zajednica i dalje u skladu sa svojim nadležnostima i poljima djelovanja pomaže u što kvalitetnijem suočavanju sa migrantskom krizom. Muftija je naglasio da će Islamska zajednica, ako se ukaže za tim potreba, angažovati i vjerske službenike koji će predvoditi vjerske obrede migrantima i biti im na usluzi u tom segmentu.

Gradonačelnik Fazlić se zahvalio muftiji Kudiću na posjeti i istakao kontinuitet dobre saradnje svih dosadašnjih gradonačelnika sa Muftijstvom i Medžlisom IZ Bihać. On je istakao da svaki vjerski objekat uljepšava sliku Grada i da je izgradnja vjerskih objekata, te administrativno-poslovnih, edukativnih, obrazovnih ustanova važna za Bihać i da će u tome Islamska zajednica svakako imati podršku Grada. On se zahvalio imamima i Islamskoj zajednici koji vrlo odgovorno i sa mnogo pažnje govore o migrantima i da je do sada Islamska zajednica pokazala svoj odgovoran i brižan odnos prema migrantima, ali i prema svima onima koji brinu o migrantima.

Glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić, koji je također prisustvovao sastanku, upoznao je gradonačelnika o vjerskom životu na prostoru Medžlisa IZ Bihać, te o stanju infrastrukture. Naglasio je da je administrativno-upravna zgrada Medžlisa IZ Bihać, koja se nalazi uz Gradsku džamiju, u završnoj fazi dorade i da se u toku ove godine planira otvorenje, kao i stavljanje Gradske džamije u Bihaću u punu funkciju, kao i aktiviranje brojnih projekata koji će biti značajni za sve članove Islamske zajednice i zainteresirane građane.

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H