Maj 07, 2021

Medžlis IZ BIhać: Call centar i usluge svim građanima Grada Bihaća

Medžlis IZ Bihać je pokrenuo call centar za pružanje podrške i pomoći ugroženom stanovništvu sa prostora našeg medžlisa.

Naravno, Medžlis IZ Bihać će u saradnji sa organizacijama koji djeluju na terenu biti na dispoziciji svim građanima Bihaća, iako treba biti svjestan da ne može preuzeti ulogu humanitarne organizacije. Ukoliko pripadate ugroženim kategorijama u periodu izolacije izazvane Corona virusom ili imate nekoga od vaših bližnjih kojima treba neka usluga, nazovite 060 305 4858, uzimamo Vaše osnovne podatke i angažujemo mobilni tim koji će vam pružiti podršku koja Vam je neophodna da zajedničkim snagama prevaziđemo krizu izazvanu pandemijom Corona virusa.

Kako smo već najavili telefonska linija otvorena od nastupanja krize pri online Savjetovalištu Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać od sada se stavlja u funkciju Call centra svim ugroženim kategorijama kojima je pomoć neophodna, a u svrhu bržeg i adekvatnijeg organizovanja pomoći potrebnim građanima/kama. Za džematlije/građane koji zatraže pomoć angažovani su mobilni timovi Mreže mladih i Humanitarnog sektora raspoređeni po džematima a aktivnostima unutar džemata će koordinirati imami. Mobilni tim pruža pomoć osobama starijim od 65 godina i hroničnim bolesnicima koji su sami u izolaciji i nemaju pomoć u dostavi hrane i lijekova. U ovu aktivnost su uključeni i Islamski pedagoški fakultet, nevladine organizacije SRED Horizont i ŽEO Iskre, te HIT d.o.o. rent a car obezbjeđenjem vozila.

Budite i vi učesnici ove aktivnosti dijeljenjem informacije sa svojim poznanicima!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 30 Mart 2020 22:54
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H