Maj 07, 2021

Održan redovni sastanak koordinacionog tima za upravljanje u kriznim situacijama

U Bihaću je održan prošireni sastanak koordinacionog tima Medžlisa IZ Bihać za koordiniranje aktivnostima koje idu u smjeru pomoći našim građanima usljed brojnih mjera donesenih u procesu suzbijanja koronavirusa. Sastanak je vodio i njime predsjedavao šef koordinacionog tima Mensur-ef. Ćehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać.

Na sastanku se razgovaralo o do sada poduzetim mjerama i njihovoj učinkovitosti. Konstatovano je da su građani dobro primili servisne usluge koje je Medžlis IZ Bihać pokrenuo u vidu dostave potrebnih artikala ljudima koji nisu u prilici izići van svojih kuća. Također je naglašeno da je uloga ovog tima i Islamske zajednice generalno da uvezuje naše potencijale i da ljude upućuje jedne na druge, kako bi svi uzeli svoje učešće i zajedno se izborili sa iskušenjem koje nas je snašno.

Punoljetni članovi Mreža mladih Medžlisa IZ Bihać će zajedno sa volonterima udruženja Horizont iz Bihaća redovno dostavljati obroke ugroženom stanovništvu na području Grada Bihaća i općine Bosanska Krupa. Po našim džematima će se izvršiti popis ljudi i porodica kojima će biti potrebno dostavljati obroke narodne kuhinje koju pokreće udruženje Horizont uz pomoć udruženja Pomozi.ba, a u saradnji sa Mješovitom srednjom školom i Medžlisom IZ Bihać. – istaknuto je na ovom sastanku.

Sastanku su prisustvovali predstavniici svih odjela Medžlisa IZ Bihać.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on četvrtak, 02 April 2020 00:36
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H