Maj 07, 2021

Prigodnim sadržajem obilježen bajram u Bihaću

S obzirom na trenutnu situaciju vezano za još uvijek aktuelno stanje pandemije, tj. nemogućnost održavanja većih svečanosti obilježavanja ovogodišnjeg Ramazanskog bajrama, Medžlis IZ-e Bihać, odnosno asocijacija “Iskre” i Grad Bihać, odnosno Turistička zajednica Grada Bihaća, zajedno su priredili simbolično obilježavanje najvećeg muslimanskog praznika.

Uz ograničen broj prisutnih, ponajviše onih namlađih, prelijepi prirodni pejzaž Brekovačkog starog grada, uz ašare i ilahije, te nezaobilazne bajramske slatke zakuske, ukrasili su lampioni i vatromet.

Prelijep video o ovoj svečanosti možete pogledati na ovom linku: https://www.facebook.com/medzlisislamskezajednice.bihac/videos/827389884422178/

Najmlađima je tom prilikom glavni imam Medžlisa IZ-e Bihać podijelio bajramske paketiće, te i ovu priliku iskoristio da prisutnima u vlastito ime i u ime muftije bihaćkog prisutnima čestita Bajram.

“Mi bosanski muslimani, za razliku od muslimana u mnogim drugim zemljama širom svijeta, ovaj bajram dočekali smo u svojim džamijima i zahvalni smo Allahu dž.š. na tome. Hvala ljudima koji su našli za shodno da i na ovaj skroman način obilježimo naš praznik, u nadi da ćemo već narednog bajrama biti u prilici da ponovo zajedno priredimo bajramsku svečanost na koju ćemo moći pozvati sve naše sugrađane”, rekao je tom prilikom glavni imam Medžlisa IZ-e Bihać Mensur ef. Ćehić.

“Prošle godine za Ramazanski i za Kurban bajram poklonili smo građanima velike koncerte Hora Hamza i Divanhane. Bila su to vjerovatno dva najljepše obilježena bajrama do sada u našem gradu. Za ovu godinu planirali smo da u najmanju ruku to ponovimo. Situacija sa pandemijom nas je spriječila u toj namjeri, ali nismo željeli da ovaj bajram prođe a da ga bar na ovakav simboličan način ne obilježimo”, rekao je v.d. direktora TZ Grada Bihaća Armin Amidžić.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 01 Juni 2020 17:43
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H