Maj 07, 2021

Adis-ef. Skalić imenovan za koordinatora Mreže mladih Bihaćkog muftijstva

U prostorijama muftijstva Bihaćkog održan je sastanak predstavnika, koordinatora mreže mladih Muftijstva Bihaćkog. Sastanku je prisustvovalo jedanaest predstavnika medžlisa koji pripadaju ovom muftijstvu.

Kao domaćin, prisutnima se obratio i ovom radnom sastanku prisustvovao i muftija bihaćki Hasan ef. Makić, koji je istakao vrijednost i značaj ovakvog jednog projekta kojeg je pokrenuo Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hrecegovini.

Islamska zajednica ima zaokružen način djelovanja u svom misijskom djelovanju u radu sa svojim članovima, od rodjenja, preko mekteba i mektebske nastave, aktivnostima kroz predavanja i druge različite programe za naše starije. Ovim projektom mreže mladih, obuhvaćen je i pokriven i možda najvažniji dio naše populacije, a to su mladi, istakao je muftija.

Ovo druženje kroz sastanak vodio je i koordinirao glavni imam MIZ Bihać Mensur ef. Ćehić, koji je od koordinatora tražio da svojim učešćem iznesu svoje ideje o projektima koji bi se mogli i trebali realizovati u tekućoj godini.

Takodjer, bilo je govora o realiziranim projektima u prošloj godini po medžlisima, te ponuđena analiza do sada urađenog, na osnovu čega su izvučeni odredjeni zaključci iz iskustava dosadašnjeg rada kao smjernice za još kvalitetnije aktivnosti i rezultate.

Adis ef. Skalić, imam MIZ Bihać, izabran je kao predstavnik koordinatora ispred muftijstva Bihaćkog, čiji zadatak će biti da bude spona izmedju koordinatora medžlisa i muftijstva, kako bi rad sa mladima bio još produktivniji.

Muftija Bihaćki Hasan ef. Makić i Glavni imam MIZ Bihać Mensur ef. Ćehić stavili su akcenat i podsjetili koordinatore na moto ovogodišnjih aktivnosti Rijaseta IZ-e, a on je borba protiv Igara na sreću i sportskih kladionica, koji predstavljaju veliki problem i čine ogromnu štetu našem bosanskohercegovačkom društvu.

Autor: Amir-ef. Čavak, RADIO BIR

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H