Maj 07, 2021

Mreža mladih džemata Brekovica u posjeti Travniku i Sarajevu i Mreži mladih općine Novi Grad

U subotu 23.02.2019. godine članovi Mreže mladih džemata Brekovica, Medžlisa IZ Bihać, u pratnji svog imama Nazif-ef. Horozovića boravili su u jednodnevnoj posjeti Sarajevu. Na putu prema Sarajevu posjetili su islamski centar na Kalibunaru u Travniku i u pratnji vrijednog imama Alje-ef. Cikotića obišli su centar i upoznali se sa brojnim aktivnostima u ovom džematu, a posebno aktivnosti omladine koje su izuzetno kvalitetne i brojne.

Po dolasku u Sarajevo posjetili su Tunel spasa i zahvaljujući posvećenosti i ljubaznosti Harun-ef. Hodžića, kustosa muzeja obišli su cijeli kompleks. Potom su se provozali trebevićkom žičarom i uživali u prelijepom pogledu na grad Sarajevo. Neizbježna je bila posjeta Begovoj džamiji i Baščaršiji, te obilazak najznačajnijih kulturno-historijskih znamenja starog grada Sarajeva.

U sklopu njihove posjete glavnom gradu upriličeno je druženje sa članovima Mreže mladih Novi Grad u Istiklal džamiji. Druženje je počelo iza akšam – namaza i trajalo je nekoliko sati. Na samom početku, prisutnima se obratio Mirsad-ef. Mešanović, koordinator Mreže mlaih općine Novi Grad i izrazio dobrodošlicu gostima, te predstavio voditelje mreže ispred mladih. Nakon toga se Nazif-ef. Horozović zahvalio domaćinima, predstavio domaćinima džemat i Medžlis iz kojeg dolaze i aktivnosti Mreže mladih u Medžlisu IZ Bihać i džematu Brekovica. Posjeta je za cilj imala upoznavanje mladih, uspostavu saradnje i razmjenu konkretnih metoda i iskustava u radu. Nadamo se da će saradnja biti nastavljena i da će se proširiti na cijelu Bosansku Krajinu.

Gosti su se zahvalili koordintoru Mreže mladih Mirsad-ef. Mešanoviću, imamu Istiklal džamije Ahmed-ef. Skopljaku, njegovom Džematskom odboru i vrijednoj omladini koji su kao i uvijek dobri domaćini u centralnoj džamiji sarajevskog medžlisa.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedjelja, 24 Februar 2019 23:18
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H