Maj 07, 2021

Održana radionica za mlade pod nazivom "Predrasude i stereotipi kod mladih"

U prostorijama Medžlisa IZ Bihać u nedjelju, 10.03.2019 održan je radni sastanak i radionica na temu "Predrasude i stereotipi kod mladih". Radionicu su vodili vršnjački edukatori iz nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II i Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, a koji zajedno sprovode projekat "Koračajmo zajedno".

Ovom prilikom su u sklopu svojih aktivnosti održali ovu izuzetni korisnu edukaciju, poslije koje su članovi Mreže mladih imali samo riječi hvale, te aktivno sudjelovali u iznimno kvalitetnim diskusijama i razgovorima. Također, na ovom druženju su izneseni određeni prijedlozi koji će obilježiti ovu godinu u realizaciji Mreže mladih, te projekcija nekih narednih aktivnosti.

"Posebno smo ponosni na međureligijsku saradnju i sinergiju mladih iz svih vjerskih zajednica u afirmaciji univerzalnih vrijednosti i suživota, što je vjekovima afirmisano na ovim prostorima. Pogotovo su ovakve radionice važne u demaskiranju lažnih stereotipa i neznanja jedni naspram drugih." - istakao je Aldin-ef. Adilović, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać.

Mreza mladih radionice protiv stereotipa mart 2019 2

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 18 Mart 2019 01:08
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H