Februar 04, 2023

Muslimanski svijet

Tunis je 2011. godine ušao u novu eru slobode. Njegovo svjetlo sad obasjava cijeli arapski svijet, koji je živio izvan historije, jer bez slobode zemlja ne može kreirati historiju, decenijama pritisnuta tiranijom i ugnjetavanjem.

Od posjete američkog predsjednika Donalda Trumpa Saudijskoj Arabiji, 20. maja 2017., godine tenzije su na jako visokom nivou na Bliskom istoku i došlo je do razvoja kritičnih događaja, piše turski list Jeni Šafek dajući hronološki uvid u dešavanja:

Delegacije Hamasa i Fataha postigle su dogovor da vlada nacionalnog jedinstva sa sjedištem u Remalli od 1. decembra preuzme političku i administrativnu kontrolu nad Pojasom Gaze.

Samit Organizacije islamske saradnje (OIC) o nauci i tehnologiji, koji se održao od 10. do 11. septembra u glavnom gradu Kazahstana Astani, predstavlja prvi samit koji je OIC posvetio razvoju znanosti i tehnologiju u islamskom svijetu.

Ezan u Al-Hambri

Oktobar 16, 2017

Kako izvještava Al-Arabiya ezan Sirijca Mouaza an-Nassa koji je proučio tokom posjete Al-Hambri u Granadi i stavio na Facebook 7. septembra zabilježio je preko milion pregleda za kratko vrijeme.

Kralj Kraljevine Saudijske Arabije Salman bin Abd al-Aziz al-Saud, Čuvar Svetih mjesta, izdao je ukaz kojim se ženama dozvoljava stjecanje vozačke dozvole podjednako kao muškarcima nakon čega će biti u prilici da voze auto.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H