Mart 21, 2023

Dvanaesta "Sedmica solidarnosti Bihać - Srebrenici 2020“ od četvrtka do subote

By N. Horozović Maj 07, 2020 1648 0

Dvanaesti put za redom udruženje "Horizont" u saradnji sa Medžlisom IZ Bihać organizira humanitarnu akciju "Sedmica solidarnosti Bihać - Srebrenici 2020“. Iako suočeni sa brojnim preprekama uzrokovanih pandemijom koronavirusa, organizatori su ipak našli načina da organiziraju akciju u skladu sa propisanim mjerama.

Elvir Muslić, predsjednik udruženja Horizont ističe da je postojala dilema da li će se uopšte biti u prilici organizirati jedna ovakva akcija, "ali s obzirom da je vjernicima omogućen dolazak u džamiju na dnevne namaze nismo više imali dileme i odlučili smo da ne prekidamo ovu akciju. Ona je svakako pored toga što je vrijedna u samom sadržaju, ona je također važna i u svojoj simbolici. Nekako ta spona između Krajine i Podrinja je posebno jaka i ona se uvijek iznova jača, razumijemo se bez i jedne riječi da izustimo. Zato, zbog razgovora, emocija i svega lijepoga što krasi naš odlazak u Podrinje, ova akcija je više od jednog običnog humanog gesta." - ističe Muslić.

Ove godine je planirano da centralno sabirno mjesto na kojem će se skupljati prehrambeni i higijenski artikli budu prostorije koje koristi udruženje Horizont za budući restoran dobre volje koji će biti otvoren nakon što nadležni organi omoguće rad ugostiteljskim objektima, a koji se nalazi preko puta osnovne škole "Prekounje" i u neposrednoj blizini Medicinske škole u Bihaću. Svi koji žele dati svoj doprinos, a žive blizu ovog objekta ili prolaze pored mogu ostaviti svoju donaciju u prehrambenim i higijenskim artiklima.

Također, ispred svake džamije Medžlisa IZ Bihać će biti postavljeni štandovi gdje će vjernici koji budu dolazili na podne ili ikindiju namaz biti u prilici donijeti svoje donacije za ovu akciju isključivo u prehrambenim i higijenskim artiklima. Akcija počinje u četvrtak, 7.5.2020. godine i traje do iza ikindije u subotu, 9.5.2020. godine.

Iskreno se nadamo da ćemo i ovaj put kao nebrojeno puta do sada dokazati da nam je stalo do Srebrenice i Podrinja i da u ovim mubarek danima nastojimo biti dijelom jednog hajirli djela čije dimnezije je vrlo teško objasniti i obuhvatiti, ističu organizatori.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on četvrtak, 07 Maj 2020 03:01

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H