Mart 21, 2023

Donacija zaštitne opreme imamima Medžlisa IZ Bihać

By N. Horozović Maj 07, 2020 1312 0

Naš sugrađanin i vrijedni aktivista Admir Pečenković je dan prije početka ramazana posjetio Medžlis IZ Bihać i donirao sekretaru Medžlisa IZ Bihać Nerminu Lisici dva višekratna zaštitna odjela, dva vizira i paket zaštitnih maski za imame i zaposlenike Medžlisa IZ Bihać.

"Cilj same donacije je da se skrene pažnja javnosti i na naše imame koji isto tako spadaju u službu visokog rizika, jer su često u direktnom kontaktu i sa oboljelima od koronavirusa i ne mogu izbjeći rad sa istima, znači moraju pružiti uslugu bez obzira na sve. Opremanje umrlih je priča za sebe. Ovim želimo da ukažemo na važnost zaštite i vjerskih službenika i ukažemo na to da kao društvo malo brige posvećujemo tim ljudima." - istakao je Admir Pečenković.

Glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić se zahvalio g. Pečenkoviću i istakao kako je javnost prepoznala značajne aktivnosti koje je realizovala Islamska zajednica i Medžlis IZ Bihać u toku trajanja pandemije koronavirusa dokazujući kao nebrojeno puta do sada da su imami i Islamska zajednica uvijek uz svoj narod.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H