Mart 21, 2023

Medžlis IZ Bihać: Džuma u Gradskoj džamiji u dva termina

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u gradu Bihaću, Medžlis IZ Bihać je izdao saopštenje za javnost u kojem poziva vjernike koji svoje vjerske obrede obavljaju u džamijama da vode računa o poštivanju epidemioloških mjera, kao što su ponudili i nekoliko termina za obavljanje džuma-namaza u Gradskoj džamiji u Bihaću, kao i termin za džuma-namaz u Ićhisar (Harmanskoj) džamiji u Bihaću.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani članovi Medžlisa Islamske zajednice Bihać,

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, a u cilju lakšeg i sigurnijeg obavljanja džuma-namaza, obavještavamo vjernike da će se džuma-namaz 02. aprila 2021. godine obaviti u Gradskoj džamiji u dva termina:
I termin u 13:00 sati i
II termin 13:30 sati

Skrećemo pažnju vjernicima da će se obred obaviti samo u glavnom molitvenom prostoru do njegovog popunjavanja uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, strogo vodeći računa o broju prisutnih.

Također vas obavještavamo da ćemo organizirati klanjanje džuma-namaza u džamiji Ićhisar (Harmani) u redovnom terminu u 13 sati.

Koristimo priliku da apelujemo da hronični bolesnici i osobe starije životne dobi vjerske obaveze izvrše kod svojih kuća.

U nadi da ćemo ova iskušenja sa uspjehom prebroditi molimo za razumijevanje i odgovorno ponašanje svjesni islamske obaveze vođenja računa o našem i zdravlju drugih ljudi.

Mensur-ef. Ćehić, glavni imam

Rate this item
(0 votes)
Last modified on četvrtak, 01 April 2021 21:22
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H