Februar 04, 2023

Bajramska svečanost u Bihaću

Ramazanski bajram obilježen je i na Gradskom trgu u Bihaću organiziranjem bajramske svečanosti pod nazivom Bajramski vrtovi. 

Na početku svečanosti odlomak iz Kur'ana proučio je hafiz Edin Fajković, drugi imam Gradske džamije u Bihaću. Gradonačelnik Šuhret Fazlić se ispred Grada Bihaća kao glavnog pokrovitelja ove svečanosti obratio prisutnima iskazujući zadovoljstvo zbog mogućnosti da se u ovom gradu ponovo organizira ovakva svečanost nakon pandemije. Ispred Medžlisa Islamske zajednice Bihać kao jednog od organizatora svečanosti obratio se glavni imam Mensur-ef. Ćehić ističući važnost porodičnih vrijednosti, podrške mladima i zajedništva a te vrijednosti su istaknute i organizacijom bajramskih svečanosti. 

Nakon obraćanja glavnog imama planirana je podjela bajramskih čestitki sa slatkišem svim gostima bajramske svečanosti za koju su se pripremila djeca ispred Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać a koja su za tu priliku obukla bosansku narodnu nošnju.  Dalji tok programa prema utvrđenom protokolu nije mogao biti realiziran zbog kratkotrajne kiše i prekida struje ali je dio izvedbi Latif Moćević održao sa svojim članovima a u čemu su ga podržali svi prisutni na Gradskom trgu. Medžlis IZ Bihać je obezbijedio preko 500 baklava za ovu namjenu a baklabe su pripremile vrijedne ruke Hanuma sa Une.

Organizator pored Medžlisa IZ Bihać i Odjela za brak i porodicu bio je Kulturni centar Bihać a sponzor svečanosti je bio hotel Paviljon.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on petak, 20 Maj 2022 16:14
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H