Februar 04, 2023

Planinarsko udruženje "Horizont" i Medžlis IZ Bihać u akciji solidarnosti "Bihać Srebrenici"

Planinarsko društvo "Horizont" iz Bihaća uz suradnju sa Medžlisom Islamske zajednice Bihać i ove godine, u kontinuitetu po deseti put organizuje humanitarnu akciju „Sedmica solidarnosti Bihać - Srebrenici 2018“

Radi se o akciji prikupljanja osnovnih životnih namirnica s ciljem olakšavanja mjeseca Ramazana i nastupajućeg Bajrama narodu Srebrenice.

U aktivnostima prikupljanja namirnica volonteri „ Horizonta“ će od 25-og do 31-og maja ove godine biti u bihaćkim džamijama i džematima pola sata prije početka teravije, a stalni punkt u ovim danima biće postavljen i na platou ispred Kulturnog centra u terminu od 15 do 17 sati.

Elvir Muslić, predsjednik PD "Horizont" Bihać kaže kako akcija ima simboličan naziv, ali se radi o obilasku Bošnjaka u srednjem Podrinju, što je i svih prethodnih godina bila praksa.

Kako, između ostalog, Muslić kaže fokus pažnje u pogledu Srebrenice odvija se 11-og jula, ali ti ljudi tamo žive i opstaju sve vrijeme, te se pomoć i usmjerava kako bi se poboljšao njihov život. Ramazan je mjesec samilosti, humanosti i činjenja dobrih djela i prilika da se pomogne onima koji to svim bićem zaslužuju.

Prikupljenje namirnice će se pakovati u pakete i od 1-og do 3-eg juna biti dostavljeni u Srebrenicu, Vlasenicu, Bratunac i Zvornik. Polazak konvoja za Podrinje planiran je prvog juna iza Džuma namaza.

 Prilog: RTV USK

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorak, 29 Maj 2018 04:56
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H