Februar 04, 2023

Podjela bajramskih paketića djeci u migrantskom centru i centru "Duga"

Džemat Došci-G. Kamengrad (MIZ Sanski Most) i džemat Pritoka (MIZ Bihać) sa prijateljima, uz podršku planinarskog udruženja “Horizont” su izvršili prikupljanje sredstava za Bajramske paketiće za djecu migranata i štićenike centra “Duga” u Kulen-Vakufu. Prikupljena su sredstva za 45 paketića. Prvi dan Bajrama obradovali su 31 dijete koje boravi u privremenom migranstkom centru u Borićima u Bihaću, a nakon toga su aktivisti PD Horizont i MIZ Bihać posjetili Centar „Duga“ i izvršili podjelu ostataka paketića za štićenike ove ustanove. Posjeta migranstkoj djeci i djeci „Duge“ je protekla na obostrano zadovoljstvo i sa posebnim emocijama i osjećajima. Posebno se zahvaljujemo osoblju Centra Duga i svima onima koji brinu o migrantima na gostoprimstvu i čestitamo na profesionalnom radu s ovom djecom.

Zahvalnost upućujemo imamima Izet-ef. Rekanoviću i Senad-ef. Omiću, te predsjedniku PD Horizont g. Elviru Musliću na realiziranoj još jednoj aktivnosti hvale vrijednoj.

Džemat Bakšaiš podijelio paketiće migrantskoj djeci

Dan prije džematlije džemata Bakšaiš predvođeni svojim čestitim imamom Adis-ef. Skalićem su posjetili privremeni izbjeglički centar u Borićima u Bihaću i najmlađe štićenike darovali bajramskim paketićima i proveli jedan iznimno lijep predbajramski dan s njima.

„Kroz naša svakodnevna druženja kroz različite razamanske aktivnosti smo došli do ideje da usrećimo djecu koja već duže vrijeme nemaju svoj krov nad glavom i ne uživaju adekvatno svoje djetinjstvo, da im pružimo makar malo bajramske sreće. Nakon što smo podijelili ove paketiće svojim očima smo vidjeli da smo uspjeli!“ – rekao je Adis-ef. Skalić, imam džemata Bakšaiš.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on srijeda, 20 Juni 2018 01:29
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H