Februar 04, 2023

Kurs arapskog pisma (sufare) u prostorijama Medžlisa IZ Bihać

Kur'an Časni je Božija riječ koja je objavljena na arapskom jeziku. Muslimani, arapi i nearapi, su vijekovima njegovali arapski jezik znajući da se kroz brigu o arapskom jeziku čuva i Kur'an u njegovom izvornom obliku.

Imajući u vidu da zbog raznih okolnosti neki ljudi u svom djetinjstvu nisu prošli kroz mektebsku nastavu i nisu naučili arapsko pismo, Medžlis Islamske zajednice Bihać najavljuje pokretanja kursa za učenje arapskog pisma (sufare) za odrasle u prostorijama Medžlisa - Bosanskih banova 2.

Cilj ovog kursa jeste da svim zainteresiranim ponudi mogućnost da Božiju riječ uče onako kako je i objavljena posljednjem Božijem poslaniku Muhammedu, a.s., povodeći se za riječima Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., koji je rekao: "Najbolji od vas su oni koji uče i koji poučavaju Kur'anu".

Prijave se mogu izvršiti svakim radnim danom u prostorijama Medžlisa IZ Bihać, te na broj telefona +387 37 22 84 55, a u bilo koje vrijeme na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

Rok prijave je 1.1.2020. godine, a početak nastave je planiran za sredinu mjeseca januara 2020. godine.

Neka nas želja za Božijim zadovoljstvom okupi na mjestu gdje se uči i poučava Kur'an Časni. 

Kurs sufare odrasli medzlis 2020

Rate this item
(0 votes)
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H