Februar 04, 2023

Održana Savjetovanja o vjerskim pitanjima za sve polaznice Halki Kur'ana

Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać u sklopu svojih usluga korisnicima pruža i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Korisnicima se nude usluge savjetovanja individualnim pristupom za specifična pitanja ali i radom u grupama. Odgovori na pitanja i nedoumice korisnika temelje se na Kur'anu i Sunnetu.

U tu svrhu organizirano je nekoliko termina savjetovanja za sve polaznice Halki Kur'ana pri Odjelu za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać. Mr Šuhra Terzić, savjetnica teolog pri navedenom savjetovalištu, održala je prigodna uvodna predavanja te odgovarala na mnogobrojna pitanja. U uvodnom dijelu je istakla važnost savjetovanja i referirala se na primjere iz života Poslanika, a.s., i ashaba, r.a. Govorila je i o različitim ishodima ukoliko se ne savjetujemo sa stručnim osobama kada je to potrebno. Specifičnost ovakve vrste savjetovanja u grupama je zajedničko učenje i rast, poticanje većeg broja pitanja i osvještavanje zajedničkih potreba. Za ženske grupe posebno je važno da imaju mogućnost postaviti vrlo specifična pitanja ženi teologu a koja se tiču samo žena.

U tu svrhu Savjetovalište za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać je otvoreno svakog ponedjeljka od 13 do 16 sati za individualna i grupna pitanja koja se tiču vjere a na koja odgovara mr Šuhra Terzić. Svoje termine korisnici mogu rezervisati svaki radni dan od 12 do 16 sati na brojeve tel. 037/971-116, 037/228-455 ili na broj mob. 061/860-678.

U nastavku nekoliko fotografija sa savjetovanja. Dobro nam došli/e!

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 17 Januar 2022 12:37
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H