Februar 22, 2024

Notice: Undefined property: Joomla\CMS\Object\CMSObject::$id in /home/mizbihac/public_html/plugins/k2/sppagebuilder/sppagebuilder.php on line 85

Održan sastanak voditeljice Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH sa članovima tima Savjetovališta za brak i porodicu MIZ Bihać

Glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić upriličio je prijem u novim prostorijama Medžlisa voditeljici Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH dr Safiji Malkić a potom je održan sastanak sa timom Savjetovališta za brak i porodicu istoimenog medžlisa mr Nejrom Nesimović i mr Zinetom Horozović, savjetnicom i voditeljicom ovog Savjetovališta.

Dr. Malkić se osvrnula na prvu fazu Rijasetovog  pilot-projekta "Savjetovališta za brak i porodicu",  od osnivanja Savjetovališta za brak i porodicu pri medžlisima (februar 2020. godine) do danas, i na veliki broj realiziranih aktivnosti koje su najbolja potvrda opravdanosti pokretanja ovog Rijasetovog projekta kao i nastavka projekta, kada je u drugoj fazi potrebno uvesti i nove sadržaje i aktivnosti. Pohvalila je rad  Savjetovališta MIZ Bihać i istakla da su u njemu postignuti najbolji rezultati i obavljeno  najviše razgovora i savjetovanja, ali da su i ostalih deset savjetovališta na području Bosne i Hercegovine  prepoznati kao novi vid podrške članovima bračne i porodične zajednice u prevladavanju izazova i problema.

Glavni imam je napravio kratki presjek uspješnog rada pojedinih odjela i sektora pri Medžlisu IZ Bihać a u daljem razgovoru fokus je bio na Odjelu za brak i porodicu te novim planiranim projektima. 

Savjetnica mr Nesimović se osvrnula na pozitivne povratne informacije sa terena nakon poziva u Grupu podrške pojedinim ciljnim grupama u krizama. Voditeljica u Bihaću govorila je o realiziranim edukacijama u 2022. godini i mogućnostima na terenu. Istakla je nove izazove i potrebe koje korisnici Savjetovališta imaju te su usaglašeni novi zaključci koji će programski unaprijediti rad u narednom periodu. 

Dr Malkić je posjetila Bihać u sklopu zajedničke posjete predstavnica Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH mr Emine Bešlije i Amele Brdar Muftijstvu bihaćkom gdje su predstavljale projekat Pomoći starim i iznemoglim licima. Nakon sastanaka, u pratnji Zinete Horozović posjetile su ponovo otvorenu Kapetanovu kulu u Bihaću koja je dio Muzeja USK. Veliki broj postavljenih eksponata bogate historije Bihaća predstavila im je kustos Muzeja USK Naila Hodžić, prof. Arheološke postavke, duhovna i materijalna kultura Japoda, stari gradovi na prostoru USK-a, te etnološka postavka Kapetanove divanhane i likovna izložba USK dio su bogatih historijskih postavki u kuli koje su gošće iz Sarajeva imale priliku vidjeti. Nakon edukativne posjete kuli nastavak razgovora je upotpunio ambijent ljepotice Une nadomak Bihaća. Posjeta je upriličena u srijedu, 16.03.2022.godine.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on petak, 18 Mart 2022 15:32
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H