Februar 04, 2023

Međureligijski dijalog "Koračajmo zajedno"

Mreža mladih Medžlisa IZ Bihać boravila je u dvodnevnoj posjeti Nadbiskupijskiom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II." povodom drugog dijela međureligijskog projekta "Koračajmo zajedno". Nakon Bihaća na Uni upriličeni su susreti u Sarajevu.

Nakon održane radionice na temu "Upoznavanje vjerskih običaja i tradicija naroda u Bosni i Hercegovini", mladi su obišli: Sabornu Crkvu Rođenja Presvete Bogorodice, Katedralu Srca Isusova, Gazi - Husrev Begovu džamiju i Sinagogu.

Odmorili su uz večeru i druženje s prijateljima iz Nadbiskupijskog centra a sutradan nakon doručka vratili se u Bihać. 

Koordinator Mreže mladih Haris-ef. Dedić ističe: "Dijalog nema alternativu, posebno međureligijski. Zajedništvo je ključ uspjeha i ostvarenja mnogih ciljeva. Ovakvi projekti su nam nasušno potrebni u ovom jako turbulentnom vremenu, vremenu velikih izazova i posrtanja, kada raznovrsni vjetrovi pušu, trebamo sačuvati, graditi i raditi na tom očuvanju ljepote Bosne i Hercegovine, a jedan od tih načina jesu ovakvi i slični projekti. Na kraju želimo da se zahvalimo našim domaćinima koji su nas ugostili i koji su se zaista potrudili da u Bihać ponesemo najljepše uspomene."

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H