Februar 04, 2023

Hutbe

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović predvodio je u petak, 27.3.2020. godine džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović predvodio je u petak, 20.3.2020. godine džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. 

Banja Luka, 04. januar 2019. (MINA) - Novoimenovani banjalučki muftija mr. Nusret ef. Abdibegović danas je po prvi put u ovom svojstvu održao hutbu i predvodio džumu-namaz u banjalučkoj Ferhadiji. Hutbu pod nazivom „Banjalučki džemat“ muftije Abdibegovića prenosimo u cijelosti:

On u promjenama polazi od sebe. Djela i postupci onoga koji bi da mijenja svijet oko sebe i koji bi da podstiče na dobro, a odvraća od zla, treba da budu u skladu s njegovim riječima.

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ ¤

On po Poslaniku Svome šalje uputstvo i vjeru istinitu da bi je uzdigao iznad svih vjera, makar ne bilo pravo mnogobošcima. (Kur’an, Es-Saff, 9)

Stranica 1 od 2
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H