Mreza mladihPočetkom 2017. godine Medžlis Islamske zajednice Bihać je prvi u bihaćkom muftijstvu formirao Mrežu mladih i započeo aktivnosti. Koordinatori Mreže mladih ispred imama su: Aldin ef. Adilović, Adis ef. Skalić, Semir ef. Fileković i Hamza ef. Hodžić.

Ovaj vrijedni tim imama je u koordinaciji sa imamima džemata oformio Mrežu mladih koju sačinjavaju predstavnici svih džemata Medžlisa Islamske zajednice Bihać. Prva aktivnost Mreže mladih je bila obilježavanje Dana bijelih traka u Bihaću u znak sjećanja na sve žrtve koji su u Prijedoru 1992. godine bili primorani nositi bijele trake i isticati bijelu boju na svojim kućama koje je naknadno služilo za njihovu egzekuciju, maltretiranje i dr. Nakon toga je uslijedilo uspinjanje na Hasin vrh, iftar u džematu Jezero, posteravijska druženja u džematima Jezero, Brekovica, Mali Lug, Muslići-Kamenica i dr.

Mreža mladih je organizirala i malonogometni turnir u fudbalu, a u procesu je pokretanje lige Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Sve informacije o aktivnostima Mreže mladih možete naći na sljedećim linkovima:

Aktivnosti Mreže mladih

Facebook stranica Mreže mladih

Svi zainteresirani mladi ljudi koji se žele uključiti u rad Mreže mladih mogu kontaktirati svoga džematskog imama ili kontaktirati koordinatore Mreže mladih preko ponuđene Facebook stranice.