humanitarnaOdjel za humanitarni rad egzistira već godinu dana. Cilj osnivanja ovog odjela jeste sve učestaliji zahtjevi naših džematlija i građana našeg grada za pomoć u liječenju i za osnovne životne potrebe. Ovaj odjel zaprima zahtjeve i u saradnji sa imamima i članovima džematskih odbora na terenu određuje prioritete pomoći.

S obzirom da individualne podrške u liječenju i osnovnim namirnicima ne objavljujemo, izdvajamo sljedeće aktivnosti ovog odjela:

  • Predramazanske podjele paketa po džematima.
  • Ramazanska ackija za Srebrenicu u prehrmabenim i higijenskim artiklima
  • I projekat „Djeca Bihaća djeci Srebrenice“ gdje je sakupljen školski pribor, torbe i paketići povodom nove hidžretske godine i podjeljeni djeci u Srebrenici i Bratuncu, a što možete naći izvještaj na našoj stranici

Ovaj odjel će i dalje davati svoj nesebičan doprinos u rješavanju nagomilanih socijalnih problema naših džematlija i građana grada Bihaća, a sve organizacije koje žele saradnju sa ovim odjelom mogu se javiti ma broj +387 37 22 84 55 ili na stranicu Medžlisa Islamske zajednice Bihać i dobit će kontakte koordinatora i biti na raspolaganju svima koji žele da učine dobro.

Koordinatori ovog odjela su: Izet ef. Rekanović, Abdulaziz ef. Nuspahić i Jasmin ef. Halilagić

Sve informacije u vezi rada ovog odjela možete naći na sljedećem LINKU