MedijiMedijsko djelovanje je oduvijek zauzimalo veliki značaj u islamskom misionarstvu, s obzirom da se u medijsko djelovanje može ubrajati i mnoštvo aktivnosti koje sprovode imami i vjeroučitelji poput hutbe, javnih nastupa i drugih vidova medijskog djelovanja.

Pojava novih mass medija i svakodnevno se uvjeravamo u istitinost teze u kojoj se kaže da ono što se nije medijski zabilježilo i što nije medijski publicirano kao da se nije ni desilo. Medijsko djelovanje se nametnulo kao potreba i prilika za publiciranje vlastitih aktivnosti, načela za koja se zalažemo i vrijednosti koje baštinimo.

Svjesni ovih nabrojanih činjenica glavni imam Medžlis Islamske zajednice Bihać je formirao odjel za medijsko djelovanje gdje je obaveza ovog odjela da bilježi sve ono što se kroz naše džemate dešava, to publicira na dostupnim medijima, te kreira medijsku strategiju i osmišljava projekte što boljeg i profesionalnijeg medijske prezentacije islama, njegovih vrijednosti, ali i institucije Medžlisa.

Do sada je ovaj odjel realizirao brojne aktivnosti od kojih je zvanična web stranica Medžlisa IZ-e Bihać www.mizbihac.ba, uređivanje Facebook stranice Medžlisa www.facebook.com/medzlisislamskezajednice.bihac llijepo dizajnirana pozadina i dove za svaki ramazanski dan, ramazanska emsija „Ramazanaske noći“ na RTV Bihać na kojem su predstavljeni džemati Medžlisa IZ-e Bihać i publiciran drugi edukativni sadržaj prilagođen ambijentu mjeseca Ramazana.

U narednom periodu ovaj odjel će raditi na dodatnoj edukaciji imama i predstavnika džemata kako bi svoje aktivnosti što efikasnije i bolje prezentovali. Također, povremeno će se organizirati predstavljanje aktivnosti Medžlisa kroz press konferencije i druženje sa medijskim radnicima radi boljeg razumijevanja i aktivnije saradnje i međusobne podrške.

Koordinatori ovog odjela su: Abdo ef. Rekić, Amir ef. Čavak, Enver ef. Crnkić, Eldin ef. Bajrić i Nazif ef. Horozović