ngo sektorPri upravi za vanjske poslove Rijaseta IZ-e u BiH djeluje odjel za saradnju sa nevladinim organizacijama. Ljudi danas lesto sebe traže kroz svoj aktivizam u nevladinim organizacijama ili podupirući razne organizacije ili konzumirajući usluge različitih organizacija kako domaćih kako inostranih, kako oni koji djeluju u određenim poljima djelovanja, tako i oni koji djeluju motivirani vjerom. Neke od tih organizacija slabo sarađuju sa IZ-om.

Islamska zajednica je prepoznala šansu saradnje sa nevladinim sektorom i priliku da koordinira sa raznim udruženjima aktivnosti od opšteg značaja kako za članove Islamske zajednice tako i za društvo u cjelosti.

Platformu je Rijaset IZ usvojio u decembru 2013. godine i od tada se aktivno kroz organizacione jedinice Rijaseta radi na sistemskom pristupu ovom pitanju. Formiranje tima koordinatora na nivou muftijstava a potom i na nivou medžlisa, važan je korak za dalji sistemski rad i pristup na ovom polju.

Koordinator Medžlisa Islamske zajednice Bihać za saradnju sa nevladinim sektorom u gradu Bihaću je Nazif ef. Horozović

Sve informacije u vezi rada ovog odjela možete naći na sljedećem linku, a dodatne informacije možete potražiti kod samog koordinatora putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.